2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

ders

2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

Değerli öğrenci kardeşlerimiz yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamış bulunuyoruz.
Öncelikle bu eğitim ve öğretim yılının sizler ve tüm müslümanlar için hayırlı geçmesini rabbimizden niyaz ederiz. Değerli kardeşlerimiz sizlerin de bildiği gibi okumak insanın yetişmesi, gelişmesi, hayatı tanıması, kendini ve varlığı bilmesi için vazgeçilmez bir eylemdir. Bilinçli bir birey olmak, duyarlı olmak, hayatı algılayabilmek, varlığa ve onun yaratılışına şahit olmak ancak iyi bir okuyuşla mümkün olabilir. Nitekim yüce Rabbimizin de değerli peygamberimiz aracılığıyla insanlık için indirmiş olduğu ilk ayette buna işaret etmektedir. (Yaratan Rabbinin adıyla OKU.) Çünkü okumak her türlü eylemin başı ve temelidir.

Değerli öğrenci kardeşlerimiz, eğitim ve öğretim yılı içerisindeki geçirmiş olacağınız süreci sadece beşeri ilimlerin öğrenilmesinden ibaret düşünmek elbette ki büyük yanlış olur. Beşeri ilimler (matematik, fizik, kimya, biyoloji vs.) yaşam için, bilimsel ve teknolojik gelişmeler için, kısacası Kur’an i tabirle yeryüzünde imar ve icatta bulunmak için elzem bir alandır. Muhakkak ilgilenilmesi, öğrenilmesi ve ilerletilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu Rabbimizin bize yüklemiş olduğu bir sorumluluktur. (Ben insanları yarattım ki yeryüzünde imar ve icatta bulunsunlar.51 Zariyat 56) Fakat öğrenmiş olduğumuz / olacağımız bu ilimlerin sağlıklı bir şekilde kullanılması ve bizi hayra ulaştırabilmesi ancak bu ilimlerin ilahi kriterlerle desteklenmesi ile mümkündür. Yani beşeri ilimlerin öğrenilmesinin yanında dini ilimlerinde (Kur’an ve Sünnet) öğrenilmesi ve bunların birbirleriyle bütünleştirilmesi gereklidir. Ne güzeldir ki siz değerli öğrenci kardeşlerimiz bulunmuş olduğunuz bu kıymetli mekanlarda her iki ilim dalını bir arada görme imkanına sahipsiniz. Hakikaten bu ortamlarda okumak önemli ve ayrıcalıklı bir fırsattır. Çünkü akıbetimizin hayır olması, ancak hayatımızın, Rabbimizin belirlemiş olduğu kriterler doğrultusunda şekillenmesi ile mümkündür. İşte bir arada bulunduğumuz bu okulumuzda sizler bunu gerçekleştirebilme imkanına sahipsiniz. İmam Hatip okulları bu fırsatı bizlere sunmaktadır. Elbette ki şunu da unutmamak lazımdır ki, bu okullarda okumak sizlere ayrıcalık kazandıracağı gibi beraberinde bir çok sorumluluğu ve hatta vebali getirmektedir. Bu nedenle nice imkansızlıklar içinde ve nice fedakârlıklarla açılmış olan bu okullarımızda bulunmanın gereğini lütfen yerine getirelim. Bizlere yakışan bir duyarlılık ve liyakatle derslerimize çalışalım. Beşeri ve dini ilimleri birbirinden ayırmadan-uzaklaştırmadan bir bütün içinde öğrenme ve hayata aktarma gayreti içerisinde olalım. Sanırım ancak o zaman İmam Hatip Lisesinde olma ayrıcalığını yaşayabilmiş olursunuz. Ancak o zaman bu okullar kuruluş amacına hizmet etmiş olur.

Değerli kardeşlerimiz, okulumuzun mezunlar derneği olarak bizler bu amaç uğruna daha önceki eğitim ve öğretim dönemlerinde olduğu gibi bu eğitim ve öğretim yılında da sizlerin yanınız da olmaya gayret edeceğiz. Dinimizin ilk emri olan ve başlamış olduğunuz bu okuyuş eyleminizde elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya ve elimizdekileri sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Her türlü sıkıntı ve talepleriniz için bizleri aramanızı bekliyoruz. Çok iyi bilmelisiniz ki bu dernek sizler için kuruldu. Bizlerde sizin için buradayız. Bu uzun ve meşakkatli yolda sizlerin yanında olmak ve sizlere elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz. Yükünüzü bir nebze olsun paylaşarak istiyoruz.

Yüce Rabbimizden bütün çalışmalarımızı hayra ulaştırması dileğiyle. Allah’a emanet olunuz…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/istimderorg/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399